CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

tiistai 19. lokakuuta 2010

Elizabeth Tyler Vihinpuussa

Viime viikolla oli ohjelmassa Elizabeth Tylerin taidenäyttelyn avajaiset kokkolalaisessa kehystysliike Vihinpuussa. Anne ja Juha-Matti olivat taikoneet liikkeestään ihanan valoisan pikku gallerian, joka sopi tarkoitukseensa mielettömän hyvin!
Itse näyttely oli positiivinen yllätys. Olen enemmän ei-esittävän modernin taiteen ystävä, kuin esittävän, saati vielä meriaiheisen, mutta niin vain huomasin pitäväni näkemästäni. Työt olivat teknisesti upeasti toteutettuja ja erityisesti ihastuin Tylerin tapaan käsitellä valoa ja värejä töissään. Aiheet tuntuivat suorastaan kohoavan taustastaan ja hehkuivat täy
nnä valoa ja elämää - juuri sitä mitä sateiseen syysiltaan tarvittiinkin! Näyttelyn töissä oli käytetty ilahduttavan montaa tekniikkaa; perinteisten maalausten lisäksi oli esillä grafiikkaa ja valokuvausta.
En usko tietäväni taiteesta paljonkaan, enkä koe, että minun olisikaan pakko tuntea terminologiaa tai taidehistoriaa (joita en toki millään muotoa halveksu) pystyäkseni nauttimaan taiteesta, sillä taide on ennen kaikkea kokemista. Hiljentymistä taideteoksen äärellä - mitä tunteita se minussa herättää?

Mieleeni jäi näyttelystä erityisesti yksi grafiikanlehti, "Waiting", jossa oli jotain niin kaihoisan ihanaa, että olisin mieluusti kantanut sen kotiini!


Iloisena ja tyytyväisenä kokemastani jatkoin iltaa luomisen pariin keramiikkakurssille. Lasitin kissan! Kurssin tuotoksista ehkä tulossa dokumenttia, mikäli jotain esiteltävää syntyy.

0 kommenttia: